Dianetika a világ körül videó

Nézd meg a saját szemeddel, és gondolkodj a saját fejeddel! Nézd meg a videót, ami röviden bemutatja a Dianetika indulását, és annak a gyorsan terjedő, világméretű mozgalomnak jelenét, amelyet képvisel. A videó hossza 5 perc. Kapcsold be a hangot.

A Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyv 1950. május 9-én jelent meg. Nyomban bestseller lett, és olyan mozgalmat indított, amelynek hatására 750 Dianetika csoport alakult szinte egyik napról a másikra.

Ezt követően létrehozták az első hivatalos Dianetika szervezeteket a New Jersey-beli Elizabethtől a Kaliforniai Los Angelesig.

A téma iránti igény olyan nagy volt, hogy L. Ron Hubbard beutazta az Egyesült Államokat, előadásokat és demonstrációkat tartott a Dianetika technikáiról és személyesen oktatta ezeket.

Ez volt a Dianetika által 1950 körül kiváltott jelenség rövid áttekintése, ám a mozgalom a következő évtizedekben évről évre egyre sikeresebb lett.

A Dianetika ismét felkerült a New York Times bestseller listájára, összesen 100 héten át, és több mint 100 másik listán szerepelt világszerte.

Ennek köszönhetően a huszadik század egyik legjelentősebb ismeretterjesztő műveként ismerték el.

Emellett a könyvet több mint 50 nyelvre fordították le, az Afrikanstól kezdve a Hindin, a Mongolon, a Portugálon és a Kínain át a Zuluig.

Világszerte 30 másodpercenként egy újabb olvasó vásárolja meg a könyvet, és ezzel nekivág a kalandnak a homlokunk mögött található hatalmas és ez idáig ismeretlen birodalomban.

És épp úgy, ahogy az 1950 májusában történt, a 21. század olvasói nem csak a saját életüket teszik jobbá, hanem a családtagjaikét, a barátaikét, és a közösségükét is.

Ennek eredményeképpen ma már több mint 160 országban találhatunk Dianetika alapítványokat, szervezeteket és csoportokat.

Lássunk most egy pillanatfelvételt a Dianetika jelenéről.

Kezdjünk az egyik olyan várossal, ahonnan az egész indult, Los Angelessel. Itt a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből látogatják a szemináriumokat, és már néhány óra után elkezdik használni a Dianetika technikákat.

Washingtonban a szeminárium filmjeit nemzetközi közönségnek vetítik, akik az amerikai főváros egyre nagyobb Dianetika közösségéhez csatlakoznak.

New Yorkban több nyelven oktatják a Dianetikát, hogy megfeleljenek az itteni sokszínű lakosság igényeinek.

A Dél-Amerikai kontinens legnagyobb városában, a brazíliai Sao Pauloban a Dianetika eléri az egész társadalmi infrastruktúrát, az egyházaktól a bíróságokon át, az egyetemekig.

Ami Európát illeti, London szívében a Dianetika több tucat nyelven kel el, és városszerte lehet stressz tesztet kapni.

A németországi Hamburgban a Dianetika jelen van a város sétálóutcáján, de a főpályaudvartól kezdve az Alster tó partjáig is.

Rómában a Dianetika több mint 100 könyvárusnál és újságosnál kapható, így a könyv elérhető az örök-város egészében.

Oroszországban pedig ma már több mint 100 csoport működik, Moszkvától kezdve, Szent Péterváron át a szibériai Jakutszkig.

A Dianetika Afrikában is jelen van, például Kenyában, ahol országszerte működnek tanácsadó csoportok a falvaktól a vadrezervátumokig.

Eközben a Közel-Keleten a Dinetikát Tel Avivban és Jaffában héber, arab és angol nyelven is használják.

A Dianetika Ázsiában is megtalálható, például Nepálban, ahol mintegy 6000 Dianetika tanácsadó között vannak legendás gurkha harcosok is.

Tajvanon pedig emberek ezrei ismerik meg a Dianetikát a szigetország minden részén, a Konfuciusz templomtól a Chan Kai Shek emlékcsarnokig.

Ausztráliától, Venezueláig, Malitól, Bolívián át Pakisztánig, a könyvet emberek ezrei olvassák és használják arra, hogy jobbá tegyék a körülöttük élők életét.

A Dianetika nemcsak minden idők legnagyobb sikerkönyve az emberi elme tárgyában, hanem egy valóban nemzetközi jelenség is.

Ám mindezeken túl a lényeg az amit a Dianetika azoknak az embereknek jelent, akik kézbe veszik. Mert ez a könyv egy olyan kaland hírnöke, amely észszerűbbé, jobb képességűvé teheti önt.

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Könyváruházunkban elsősorban személyiségfejlesztés, önfejlesztés, az önbizalomhiány és a stressz felszámolása, a lelki eredetű „betegségek” megszüntetése, Dianetika, és Szcientológia témakörökben találsz majd könyveket.

Ha téged érdekelnek ezek a témák, és nem akarsz lemaradni az újdonságainkról, iratkozz fel a levelezőlistánkra.

Nagyon ritkán, csak olyankor küldünk majd emailt, amikor valóban valami újdonsággal tudunk szolgálni neked. Semmilyen kéretlen levelet nem fogunk küldeni, és bármikor egy kattintással leiratkozhatsz, ha akarsz.

A feliratkozás gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót, és határozottan kijelentem, hogy szeretnék tájékoztató és reklámcélú emaileket kapni a BasicBooks.hu weboldalról. Az adatvédelmi tájékoztató itt olvasható.

„A Dianetika pontosan úgy működik, ahogyan le van írva. Szellemileg optimális teljesítményt érek el vele.”

Kövess minket a Facebookon is!

Scroll to Top