Dianetika a világ körül videó

Nézd meg a saját szemeddel, és gondolkodj a saját fejeddel! Nézd meg a videót, ami röviden bemutatja a Dianetika indulását, és annak a gyorsan terjedő, világméretű mozgalomnak jelenét, amelyet képvisel. A videó hossza 5 perc. Kapcsold be a hangot.

A Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyv 1950. május 9-én jelent meg. Nyomban bestseller lett, és olyan mozgalmat indított, amelynek hatására 750 Dianetika csoport alakult szinte egyik napról a másikra.

Ezt követően létrehozták az első hivatalos Dianetika szervezeteket a New Jersey-beli Elizabethtől a Kaliforniai Los Angelesig.

A téma iránti igény olyan nagy volt, hogy L. Ron Hubbard beutazta az Egyesült Államokat, előadásokat és demonstrációkat tartott a Dianetika technikáiról és személyesen oktatta ezeket.

Ez volt a Dianetika által 1950 körül kiváltott jelenség rövid áttekintése, ám a mozgalom a következő évtizedekben évről évre egyre sikeresebb lett.

A Dianetika ismét felkerült a New York Times bestseller listájára, összesen 100 héten át, és több mint 100 másik listán szerepelt világszerte.

Ennek köszönhetően a huszadik század egyik legjelentősebb ismeretterjesztő műveként ismerték el.

Emellett a könyvet több mint 50 nyelvre fordították le, az Afrikanstól kezdve a Hindin, a Mongolon, a Portugálon és a Kínain át a Zuluig.

Világszerte 30 másodpercenként egy újabb olvasó vásárolja meg a könyvet, és ezzel nekivág a kalandnak a homlokunk mögött található hatalmas és ez idáig ismeretlen birodalomban.

És épp úgy, ahogy az 1950 májusában történt, a 21. század olvasói nem csak a saját életüket teszik jobbá, hanem a családtagjaikét, a barátaikét, és a közösségükét is.

Ennek eredményeképpen ma már több mint 160 országban találhatunk Dianetika alapítványokat, szervezeteket és csoportokat.

Lássunk most egy pillanatfelvételt a Dianetika jelenéről.

Kezdjünk az egyik olyan várossal, ahonnan az egész indult, Los Angelessel. Itt a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből látogatják a szemináriumokat, és már néhány óra után elkezdik használni a Dianetika technikákat.

Washingtonban a szeminárium filmjeit nemzetközi közönségnek vetítik, akik az amerikai főváros egyre nagyobb Dianetika közösségéhez csatlakoznak.

New Yorkban több nyelven oktatják a Dianetikát, hogy megfeleljenek az itteni sokszínű lakosság igényeinek.

A Dél-Amerikai kontinens legnagyobb városában, a brazíliai Sao Pauloban a Dianetika eléri az egész társadalmi infrastruktúrát, az egyházaktól a bíróságokon át, az egyetemekig.

Ami Európát illeti, London szívében a Dianetika több tucat nyelven kel el, és városszerte lehet stressz tesztet kapni.

A németországi Hamburgban a Dianetika jelen van a város sétálóutcáján, de a főpályaudvartól kezdve az Alster tó partjáig is.

Rómában a Dianetika több mint 100 könyvárusnál és újságosnál kapható, így a könyv elérhető az örök-város egészében.

Oroszországban pedig ma már több mint 100 csoport működik, Moszkvától kezdve, Szent Péterváron át a szibériai Jakutszkig.

A Dianetika Afrikában is jelen van, például Kenyában, ahol országszerte működnek tanácsadó csoportok a falvaktól a vadrezervátumokig.

Eközben a Közel-Keleten a Dinetikát Tel Avivban és Jaffában héber, arab és angol nyelven is használják.

A Dianetika Ázsiában is megtalálható, például Nepálban, ahol mintegy 6000 Dianetika tanácsadó között vannak legendás gurkha harcosok is.

Tajvanon pedig emberek ezrei ismerik meg a Dianetikát a szigetország minden részén, a Konfuciusz templomtól a Chan Kai Shek emlékcsarnokig.

Ausztráliától, Venezueláig, Malitól, Bolívián át Pakisztánig, a könyvet emberek ezrei olvassák és használják arra, hogy jobbá tegyék a körülöttük élők életét.

A Dianetika nemcsak minden idők legnagyobb sikerkönyve az emberi elme tárgyában, hanem egy valóban nemzetközi jelenség is.

Ám mindezeken túl a lényeg az amit a Dianetika azoknak az embereknek jelent, akik kézbe veszik. Mert ez a könyv egy olyan kaland hírnöke, amely észszerűbbé, jobb képességűvé teheti önt.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Könyváruházunkban elsősorban személyiségfejlesztés, önfejlesztés, az önbizalomhiány és a stressz felszámolása, a lelki eredetű „betegségek” megszüntetése, Dianetika, és Szcientológia témakörökben találsz majd könyveket.

Ha téged érdekelnek ezek a témák, és nem akarsz lemaradni az újdonságainkról, iratkozz fel a levelezőlistánkra.

Nagyon ritkán, csak olyankor küldünk majd emailt, amikor valóban valami újdonsággal tudunk szolgálni neked. Semmilyen kéretlen levelet nem fogunk küldeni, és bármikor egy kattintással leiratkozhatsz, ha akarsz.

Az adatkezelési tájékoztató itt olvasható

 

[ai_i]

[/ai_i]

„A Dianetika pontosan úgy működik, ahogyan le van írva. Szellemileg optimális teljesítményt érek el vele.”

Kövess minket a Facebookon is!