ELEFÁNT A PORCELÁN BOLTBAN … Dr. Lerner Péter írása a Dianetikáról

Régóta ismert, hogy a betegségek, nem kívánt állapotok jelentős része, nagyjából 70 %-a legalább részben pszichoszomatikus (a lélek testre kifejtett hatásaként létrejött) eredetű. Ilyen a fejfájás, egy elhúzódó bélgyulladás, amúgy egészséges, fiatal emberek „szívpanaszai”, ésszerűtlen szorongások, aggódások, egy vizsga túlizgulása, sikertelenség, és így tovább.

Orvosként ezt minden nap látom. De mit lehet kezdeni ezekkel? Szedjen mindenki dili bogyókat, lazuljon alkohol vagy más agy-zsibbaszók hatása alatt? (Célok feladása, munka elvesztése, családok szétesése, boldogtalanság…). Persze a szerencsésebbek, erősebbek szándékkal, gyakorlással valahogy megbirkóznak vele, de sokan nem.

Fontos tudni, hogy amikor megértesz egy problémát, az már legalább „fél megoldás”. Látod a kivezető utat, képes vagy nem annyira komolyan venni a dolgot. Sokszor már az is elég.

Ezekre kerestem, és találtam magyarázatot és megoldást. Egy ember, évek kutatása és kísérletezései, próbálkozása után rájött néhány olyan alapvető törvényszerűségre az elme működésével kapcsolatban, amelyek az egész élővilágban – a baktériumoktól a növényeken, állatokon keresztül – egységesen megfigyelhetők, és az emberre is érvényesek.

Rájött, hogy mi okozza ezeket az ésszerűtlen reakciókat, és hogy lehet az egészet visszacsinálni! Felfedezéseit 1950-ben közreadta egy könyvben, ami 1989-óta magyarul is olvasható. Az alapelv lényege egy pár perces videóból is megérthető.

Vannak olyan vélemények, hogy „az általános műveltség megköveteli ennek vagy annak az ismeretét”. Ebben lehet valami. Mindenesetre, akinek fontosak az emberi kapcsolatai, fontos, hogy a barátait, családját, vagy a rábízott embereket nagyobb megértéssel segítse, ésszerű irányba befolyásolja, vagy aki egyszerűen csak élvezi a tudást, annak elengedhetetlen, hogy ezt a működést megértse.

A jobb helyeken azt tanítják, hogy szeressük az embert, (és ne csak a cuki kismacskákat), de az embert ugye nem olyan könnyű, amikor valaki értetlenül szemléli, hogy néha miket tesz. Viszont ha megérted mivel küzd valójában, menni fog! E megértés nélkül kicsit úgy éljük az életünket a szeretteinkkel, a többiekkel, mint egy elefánt a porcelán boltban…

Öt perc, itt egy link:
/dianetika-cikkek/dianetika-bevezetes/

Dr. Lerner Péter

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Könyváruházunkban elsősorban személyiségfejlesztés, önfejlesztés, az önbizalomhiány és a nemkívánatos érzések felszámolása, illetve Dianetika, és Szcientológia témakörökben találsz majd könyveket.

Ha téged érdekelnek ezek a témák, és nem akarsz lemaradni az újdonságainkról, iratkozz fel a levelezőlistánkra.

Nagyon ritkán, csak olyankor küldünk majd emailt, amikor valóban valami újdonsággal tudunk szolgálni neked. Semmilyen kéretlen levelet nem fogunk küldeni, és bármikor egy kattintással leiratkozhatsz, ha akarsz.

A feliratkozás gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót, és határozottan kijelentem, hogy szeretnék tájékoztató és reklámcélú emaileket kapni a BasicBooks.hu weboldalról. Az adatvédelmi tájékoztató itt olvasható.

„A Dianetika pontosan úgy működik, ahogyan le van írva. Szellemileg optimális teljesítményt érek el vele.”

Kövess minket a Facebookon is!

Scroll to Top