Lovas Éva véleménye a Dianetika könyvről

Lovas Éva véleménye a Dianetika könyvről

(A kép illusztráció)

 

Amikor 1993-ban megismerkedtem a Dianetika könyvvel mit jelentett nekem és mit tapasztaltam ezután?

Akkor tájt egy faluban laktam, ahol volt falunapok rendezvény és mi a családdal elmentünk körülnézni. Ott megláttam a könyvet és megvettem. Haza menve amilyen gyorsan csak tudtam elolvastam (3 kisgyerek mellett ez nem volt túl egyszerű).

Na de sikerült és szavakkal le sem tudom írni, hogy mit éreztem és milyen gyönyörűséges érzés kerített hatalmában az ott olvasottakkal kapcsolatban.

Nagyon jól éreztem magam és úgy éreztem, hogy van tudásom az emberrel és viselkedésével kapcsolatban.

Nem sokkal később egy családi veszekedésbe, egyet nem értésbe csöppentem és akkor eszembe jutott, amit olvastam, hogy honnan jön minden nem normális, oda nem való érzés, reakció. És teljesen higgadt, nyugodt tudtam maradni.

Előtte nagyon megrázott volna a dolog és lelkileg szenvedtem volna e nélküli tudás nélkül. Azóta már többször olvastam és mindig adott valami újat.

Hálás vagyok a szerzőnek, hogy megosztotta velünk azt a tudást, amit megfigyelt és kikísérletezett.
Nagy segítséget tett az emberiségnek.

Lovas Éva

 

Ebből a videóból 5 perc alatt megtudhatod, hogy mi a Dianetika.

 

ELEFÁNT A PORCELÁN BOLTBAN … Dr. Lerner Péter írása a Dianetikáról

ELEFÁNT A PORCELÁN BOLTBAN … Dr. Lerner Péter írása a Dianetikáról

Régóta ismert, hogy a betegségek, nem kívánt állapotok jelentős része, nagyjából 70 %-a legalább részben pszichoszomatikus (a lélek testre kifejtett hatásaként létrejött) eredetű. Ilyen a fejfájás, egy elhúzódó bélgyulladás, amúgy egészséges, fiatal emberek „szívpanaszai”, ésszerűtlen szorongások, aggódások, egy vizsga túlizgulása, sikertelenség, és így tovább.

Orvosként ezt minden nap látom. De mit lehet kezdeni ezekkel? Szedjen mindenki dili bogyókat, lazuljon alkohol vagy más agy-zsibbaszók hatása alatt? (Célok feladása, munka elvesztése, családok szétesése, boldogtalanság…). Persze a szerencsésebbek, erősebbek szándékkal, gyakorlással valahogy megbirkóznak vele, de sokan nem.

Fontos tudni, hogy amikor megértesz egy problémát, az már legalább „fél megoldás”. Látod a kivezető utat, képes vagy nem annyira komolyan venni a dolgot. Sokszor már az is elég.

Ezekre kerestem, és találtam magyarázatot és megoldást. Egy ember, évek kutatása és kísérletezései, próbálkozása után rájött néhány olyan alapvető törvényszerűségre az elme működésével kapcsolatban, amelyek az egész élővilágban – a baktériumoktól a növényeken, állatokon keresztül – egységesen megfigyelhetők, és az emberre is érvényesek.

Rájött, hogy mi okozza ezeket az ésszerűtlen reakciókat, és hogy lehet az egészet visszacsinálni! Felfedezéseit 1950-ben közreadta egy könyvben, ami 1989-óta magyarul is olvasható. Az alapelv lényege egy pár perces videóból is megérthető.

Vannak olyan vélemények, hogy „az általános műveltség megköveteli ennek vagy annak az ismeretét”. Ebben lehet valami. Mindenesetre, akinek fontosak az emberi kapcsolatai, fontos, hogy a barátait, családját, vagy a rábízott embereket nagyobb megértéssel segítse, ésszerű irányba befolyásolja, vagy aki egyszerűen csak élvezi a tudást, annak elengedhetetlen, hogy ezt a működést megértse.

A jobb helyeken azt tanítják, hogy szeressük az embert, (és ne csak a cuki kismacskákat), de az embert ugye nem olyan könnyű, amikor valaki értetlenül szemléli, hogy néha miket tesz. Viszont ha megérted mivel küzd valójában, menni fog! E megértés nélkül kicsit úgy éljük az életünket a szeretteinkkel, a többiekkel, mint egy elefánt a porcelán boltban…

Öt perc, itt egy link:
https://basicbooks.hu/dianetika-cikkek/dianetika-bevezetes/

Dr. Lerner Péter